Dubbel glädje i East Sweden

Det var glada miner hos Norrköpings och Linköpings kommunalråd när de fick ta del av Trafikverkets kapacitetsutredning. I den utredningen föreslås bland annat en start av en utbyggnad av ett dubbelspår mellan Linköping och Stockholm något som fick politikerna att göra vågen.

Linköping2012-02-17 23:14

Igår sammanträdde kommunernas båda kommunstyrelse presidium och på mötet landade då Trafikverkets lunta som föreslår att man ska börja bygga för höghastighetståg på sträckan Linköping - Järna.

Klart 2025?
Trafikverkets kapacitetsutrednings skall nu ut på remiss och sedan ska förslaget lämnas in till regeringen, för en förhoppningsvis godkännande behandling, därefter börjar det konkreta arbetet för Trafikverket och de berörda kommunerna.
- Det är lite för tidigt att fira allt för häftigt ännu men vi är en bra bit på väg i och med de föreslagna åtgärderna från Trafikverkets sida, säger Linköpings kommunstyrelse ordförande Paul Lindvall glatt.
- Kapacitetsutredning pekar ut sträckan Linköping-Norrköping som en av de värsta flaskhalsarna på södra stambanan. I utredningen finns förslag om att bygga dubbelspår på sträckan Linköping-Norrköping och att fortsätta järnvägsplaneringen för Ostänken för att på sikt bygga dubbelspår hela sträckan Järna - Linköping.
- Det är bra att kapacitetsutredningen bekräftar vår bild av trängseln på järnvägen i vår region och de problem som finns för arbetspendlare. Nu behövs skarpa åtgärder och vi välkomnar att det finns med ett förslag om dubbelspår på sträckan Linköping-Norrköping, hävdar Paul Lindvall bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om