Dubbel knut på Gröna Påsen

Efter diverse tjafs i lokala media om det var bra eller ej att slänga matrester över huvudtaget med tanke på att folk svälter i andra länder så har hela 78 procent börjat sortera matrester i gröna påsen.

Linköping2012-06-12 06:46

Klimatfrågorna intar en alltmer central ställning i det svenska folkets medvetande och man är uppenbarligen beredd att göra en del praktiska uppoffringar för att minska människans extrema påverkan på moder jord.

Ny undersökning bekräftar
Inställningen till att börja sortera matrester är mycket positiv bland Linköpingsborna det visar en ny undersökning som genomförts på uppdrag av Tekniska Verken i början av maj.
Hela 91 procent av de tillfrågade svarade att de är positiva till att matresterna sorteras ut och återvinns till biogas och biogödsel. 78 procent anger att de har börjat sortera matrester.
- Vi är jätteglada över det positiva resultatet i undersökningen.
Alla insatser för vår miljö är värdefulla och vi hoppas att Linköpingsborna känner sig stolta över det vi tillsammans gör genom sorteringen av matrester, säger Linda Genander kommunikatör och verksamhetsutvecklare på Tekniska Verken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om