Dubbelmördarens advokat: "Inget han ser negativt på"

Advokat Johan Ritzer säger att den misstänkte dubbelmördaren Daniel Nyqvist accepterar innehållet i den rättspsykiatriska undersökningen.

Advokat Johan Ritzer försvarar den misstänkte dubbelmördaren Daniel Nyqvist.

Advokat Johan Ritzer försvarar den misstänkte dubbelmördaren Daniel Nyqvist.

Foto: Arkivbilder

Linköping2020-07-24 11:12

På fredagen kom beskedet att Rättsmedicinalverket anser att Daniel Nyqvist, som sitter häktad för dubbelmordet på Åsgatan för snart 16 år sedan, lider av en allvarlig psykisk störning och att han därför inte kan dömas till fängelse. Den påföljd som är aktuell är därmed rättspsykiatrisk vård. 

– Jag pratade med min klient i går och han gav inte någon speciell reaktion på beskedet från RMV. Men slutsatserna är inget han ser negativt på, säger Johan Ritzer. 

Advokaten har ännu inte hunnit gå igenom den rättspsykiatriska utredningen i detalj och kan därför inte närmare kommentera de slutsatser som dragits.

– Jag måste titta mer noggrant på utredningen och se om det är något i den som det finns skäl att ifrågasätta. 

Men i nuläget verkar det alltså som om din klient accepterar slutsatserna?

– Ja, så är det. 

Enligt advokat Ritzer kommer ett slutförhör att hållas med Daniel Nyqvist nästa vecka. Därefter kommer advokaten att få ta del av hela det omfattande utredningsmaterialet och kan då begära att förundersökningen kompletteras. Advokaten förväntar sig att åklagaren kommer att lämna in ett åtal i september. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!