Dystert för svenska företag

Den svenska kronan har växt sig starkare och den internationella ekonomin har dalat. Följden blir ett tuffare företagsklimat, framförallt vad gäller export av varor. Det visar Svenskt näringslivs konjunkturrapport "Tumskruvar" för tredje kvartalet.

Ett gott företagsklimat och löneökningar baserade utifrån det ekonomiska läget tror Sophia Bengtsson är den rätta medicinen.

Ett gott företagsklimat och löneökningar baserade utifrån det ekonomiska läget tror Sophia Bengtsson är den rätta medicinen.

Foto:

Linköping2012-09-25 06:25


Vågen väger tyngre åt de negativa talen och förutom den starka svenska kronan så bottnar det även i den svåra ekonomiska situation som Sveriges främsta exportländer befinner sig i.
Prognosens siffror är föga förvånande dock. Den senaste rapporten som kom i juni, visade även den på dåliga siffror och den senaste tidens siffror har rentav försämrats.
- Även om de östgötska företagen klarat sig relativt bra så ser det ut att bli tufft in på 2013. Tittar man från förra kvartalet kan man se att det finansiella läget har blivit sämre. Eftersom att exporten minskar avtar även produktionen, säger Sophia Bengtsson, biträdande Regionchef på Svenskt näringsliv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om