Easthack lockade kreativa hjärnor

East Sweden Hack gick av stapeln i helgen och där tävlade kreativa hjärnor om att göra bästa appen eller webbtjänsten. Vinnaren får som pris en resa till Silicon Valley för hela laget. Vad annars?

Översikt från tredje våningen på Easthack.

Översikt från tredje våningen på Easthack.

Foto:

Linköping2014-09-08 07:07


Uppe på Mjärdevi, som är något av Linköpings Silicon Valley tävlade ett 70-tal olika personer i cirka tjugo olika lag med att få fram den bästa appen eller webbtjänsten.
Trion Linda Jansson, Johan Karlsson och Anton Lindgren, samtliga elever vid Linköpings universitet och tillsammans kallar de sig Team Cybercom. Trion arbetar med en webbapp som ska göra det lättare att köra bil för dem som kanske är lite rädda och osäkra att köra när det, till exempel, är halt eller mörkt.

En app för trafiken
- Vi har valt att kalla vår tjänst för "Solveig", säger Anton Lindgren och visar lite hur det tänkt sig genom att söka upp en bestämd rutt, denna gång från Linköping till Malmö. Via appen så kan man s edan välja dag, tid och ankomst och så hjälper den till att planera resan efter de angivna önskningarna. På så sätt kan man undvika många obehagliga överraskningar som vägarbeten, dimma, halka och annat menar samtliga i Team Cybercom.

Trion Linda Jansson, Johan Karlsson och Anton Lindgren.
Trion Linda Jansson, Johan Karlsson och Anton Lindgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om