Ebba vann DN:s nutidsorientering

Ebba Andersson, Östergötlands läns vinnare av DN:s Nutidsorientering fick igår resa upp till kungliga huvudstaden för ta emot ett prestigefyllt pris av Drottning Silvia.

Ebba Andersson från klass 9M1 på Folkungaskolan.

Ebba Andersson från klass 9M1 på Folkungaskolan.

Foto:

Linköping2012-12-11 07:45


Ebba Andersson från klass 9M1 på Folkungaskolan i Linköping fick tillsammans med riksvinnaren och de övriga länsvinnarna ta emot pris på Drottningholms slott och äta lunch med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström. Ebba hade 28 rätt av 30 och hade rätt på en av de fem utslagsfrågorna.

Påläst
Det blev en fullspäckad dag för vinnarna i årets Nutidsorientering på självaste Nobeldagen. Ebba Andersson fick efter prisceremonin käka lunch med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och dessutom besöka Nobelprisutdelningen i Konserthuset.
Vinnarna avslutar sedan dagen med att ta del av Lilla Nobelmiddagen i DN-skrapan.
- Vi är mycket glada att få uppmärksamma Ebba och alla andra vinnare på självaste Nobeldagen. De har visat prov på stor kunskap och vi är stolta över att Nutidsorienteringen efter 73 år fortfarande är en engagerande tävling som uppmuntrar landets högstadieelever att vara nyfikna och vetgiriga, säger Gunilla Herlitz, chefredaktör på Dagens Nyheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om