Effekter av regeringsförklaringen

Kommentarerna från både höger och vänster haglade in igår när den nya regeringen med Stefan Löfven i spetsen lanserade sitt program och sina ministrar för svenska folket.

Lena Micko tycker till om regeringsförklaringen.

Lena Micko tycker till om regeringsförklaringen.

Foto:

Linköping2014-10-04 04:05


Som vanligt blev det både ris och ros för regeringens politiska program. Ett tjugotal ministrar med olika portföljer från Socialdemokraterna och Miljöpartiet presenterades samtidigt som regeringsförklaringen spikades upp. En hel del förutsägbara ministernamn rullades upp. Mest överraskande var väl Kultur- och demokratiministernamnet, Alice Bah Kuhnke.

Gynnar Linköping?
Det socialdemokratiska kommunalrådet Lena Micko kommenterade regeringsförklaringen i positiva ordalag och underströk också att det förklaringen ger Linköping bättre förutsättningar att klara välfärdens utmaningar.
- Det här är en regering som signalerar kraftfull förändring och som kommer att ta itu med Sveriges och Linköpings största framtidsutmaningar. Inte minst kommer en helt ny arbetsmarknadspolitik kunna vända de senaste årens utveckling där allt fler står utan jobb, säger Lena Micko och fortsätter.
- En tydlig markering är att äldreomsorgens kvalitet höjs genom mer personal.
Med fler anställda och mindre klasser kan vi också höja kunskapsresultaten i skolan. Privata alternativ inom välfärden ska inte kunna göra vinst genom att minska på personal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om