Effektivaste lösningen ska koras

Ett 80-tal ungdomar från hela länet har sedan klockan 15 igår låtit hjärncellerna gå på högvarv. I Tekniska Verkens Innovation Camp 2012 ska de klura ut det bästa sättet att göra resurseffektivisering roligt och lustfyllt.

Cirka 80 ungdomar från hela länet har deltagit.

Cirka 80 ungdomar från hela länet har deltagit.

Foto:

Linköping2012-05-10 06:43


I Tekniska Verkens Innovation Camp 2012 arrangeras i samarbete med Ung Företagsamhet i Östergötland. 100 platser fanns, cirka 80 fylldes och de deltagarna ungdomarna har i lag om fyra-fem jobbat hela natten på den smartaste lösningen på ett caset de fått av Tekniska Verken. Utmaningen i år är att göra det roligt att spara resurser.
- Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region, säger Tekniska Verkens vice VD Klaes Gustafsson.

Testa nytt
- Resurseffektivisering betyder ofta tagelskjorta på, men vi vill vända på det: hur gör man det mer roligt och lustfyllt att vara resurseffektiv?
Efter välkomnande, presentation och rundvandring i Tekniska Verkens lokaler drog tävlingen igång igår eftermiddag. 21 timmar senare, klockan 12 idag, utses vinnaren. Åtvidabergarna Niklas Ericsson, Sebastian Lööf och Emil Karlsson som läser första året på ekonomiprogrammet på Bildningscentrum Facetten var laddade för en uppesittarnatt med några klunkar koffeinrik cola.
- Man slipper vanliga skolan och det är kul att få pröva något nytt, menar Sebastian.
- Det var vår ekonomilärare Lars Håkansson som inspirerade och övetalade oss att komma hit, säger Emil.
- Han är en bra man, skrattar Niklas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om