Efter konkursen – han tar över nöjeskrogarna på Ågatan

I april försattes Harryskompaniet i Linköping AB med de båda krogarna Harrys och Hey Lucy i konkurs. Nu är det klart med en ny ägare. In kommer Magnus Holmberg.

Magnus Holmberg är ny franchisetagare till Harrys och Hey Lucy på Ågatan. Han välkomnas av Helena Ahldén, vd för Harrys Pubar AB.

Magnus Holmberg är ny franchisetagare till Harrys och Hey Lucy på Ågatan. Han välkomnas av Helena Ahldén, vd för Harrys Pubar AB.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2020-08-21 19:00

Efter konkursen i slutet av april uppgav Helena Ahldén, vd för Harrys Pubar AB, att man arbetade aktivt med att hitta en person som var intresserad av att driva restaurangerna vidare som franchisetagare.

Nu har man skrivit kontrakt med 44-årige Magnus Holmberg, född och uppvuxen i Vimmerby.

– Jag öppnade Harrys i Vimmerby 2005. Därefter blev det Stockholm för min del och jobb i nöjes- och krogbranschen. Jag har varit på de flesta positioner man kan tänka sig. I köket, som servitör och som diskjockey.

Att kliva in och driva Harrys och Hey Lucy på Ågatan ser Magnus som en härlig utmaning.

– Jag har haft de här ställena på näthinnan i flera år. När jag bodde i Vimmerby var det till Linköping man åkte för att roa sig, säger han och fortsätter:

– Det är som en dröm som går i uppfyllelse.

Helena Ahldén om den nya franchisetagaren:

– Magnus Holmberg stod tidigt på vår lista över intressanta personer. Det känns jättebra att han kommer in med nytt driv och lite nya idéer.

Magnus funderar på den konkurrens som väntar:

– Linköping har vuxit på alla fronter. Inte minst restauranglivet. Vi ska jobba för att skapa vår profil. Det är i första hand mat och dryck som ska stå i vårt fokus. 

– Så fort pandemin lagt sig siktar vi på att öppna nattklubben inne på Harrys.

När de båda krogarna snurrar på för fullt räknar Holmberg med att sysselsätta mellan 60 och 70 personer på hel- och deltid.

När öppnar ni?

– Planen är i slutet av september.

Karta: Hey Lucy Dinner Club Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!