Ekonomiskt genombrott i Ullstämma

Nu bygger Cocozza och hans Botrygg nya bostadsrätter i Ullstämma med väldigt låga insatser. Igår togs de första spadtagen för 43 nya bostadsrätter där vanliga löntagare har råd att bo och att få låna till rimliga villkor.

Det var hårt i backen för Rolf Edelman, arkitekt Per Larsson, projektledare Maria Brahim, projektassistent Charlotta Ek och Demirok.

Det var hårt i backen för Rolf Edelman, arkitekt Per Larsson, projektledare Maria Brahim, projektassistent Charlotta Ek och Demirok.

Foto:

Linköping2012-05-16 06:44


Tomten som ska bebyggas förvärvade Botrygg genom en markanvisningstävling 2010 och i intilliggande område har företaget byggt vårdbostäder sedan tidigare.

Granne med lanthandel
Området ligger i södra Ullstämma, infart mittemot nybyggena av Bilprovningen och Östenssons bland annat närheten till skog och Stångåns vatten gör området attraktivt.
- Idag har unga familjer svårt att få bostadslån från bankerna därför har vi utvecklat en ny modell där vi har en högre belåning i föreningen samt en lägre insats och en egen ingångsinsats med endast 90 000 kronor.
Vi siktar på att kunna sälja boende på 110 kvadratmeter för cirka 600 000 kronor i insats samt en månadskostnad på 8 500 kronor efter ränteavdrag, säger Botryggs vd Michael Cocozza utan att darra på manschetterna.
De förvånansvärt låga kostnaderna förklaras med en större spridning i föreningsägandet och ett särskilt avtal hos kreditgivaren.
- Våra priser fastställs i höst när alla upphandlingar är klara men som jämförelse kan jag nämna att det vanliga idag i Linköping vid nybyggnation av bostadsrättsföreningar är insatser som ligger på 1,5 till två miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om