Elisabeth Wedenberg – årets företagare

Det blev Elisabeth Wedenberg som erhöll den prestigefyllda utmärkelsen Årets företagare i Linköping 2016.

Vinnare samt nominerade samlades på slottet: Magnus Ljungqvist, Stenholmen, Anna Hjertsted, Elisabeth Nilsson,Elisabeth Wedenberg samt Ulrik Lovang, Lantbrukskonsult. Foto: Tommy Pettersson

Vinnare samt nominerade samlades på slottet: Magnus Ljungqvist, Stenholmen, Anna Hjertsted, Elisabeth Nilsson,Elisabeth Wedenberg samt Ulrik Lovang, Lantbrukskonsult. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-05-31 13:00

Förra veckan arrangerades Företagarna i Linköping sin årliga ceremoni på slottet och då korade man Årets företagare för 2016. Som sig bör var det landshövding Elisabeth Nilsson som delade ut diplom och blommor till Elisabeth Wedenberg från Maminza juristbyrå.

Driver företaget

Elisabeth Wedenbergs företag Maminza var ett av tre nominerade företag. Hennes juristbyrå startade år 2012 och består av fem anställda och även ett ett kontor i Nyköping. Hennes företag arrangerar öppna seminarier om affärsjuridik och rådgivning till andra företag.

Elisabeth är naturligtvis jurist och grundare av Maminza AB. Elisabeth och företaget arbetar inom affärsjuridiken är anlitad inom kommersiell avtalsrätt, associationsrätt, immaterialrätt, marknadsrätt samt tvistlösning. Elisabeth har tidigare arbetat som koncernjurist för HTC Sweden AB och har en bakgrund inom avtalsskrivning samt att driva förhandlingar på nationell såväl som internationell basis.

Juryns motivering lyder:

”Årets företagare är en ledare som går mot sin branschs traditionella hierarkiska ledarstruktur och ger varje medarbetare en självklar plats i utvecklandet av företaget. Med sitt mod, kunskap och affärsnytta i fokus har vinnaren utvecklat verksamhet med sin bas i Linköping. 

Kreativ och företagsam

Det gör vinnaren till en utmärkt förebild och inspiratör för företagare som använder sin värdegrund för att utveckla affärer”.

Årets Företagare har pågått i över tjugo år och vinnaren ska ha visat prov att vara extra kreativ, ta socialt ansvar och vara företagsam. Vinnaren går nu vidare till en regionfinal och eventuellt senare till en nationell final i november, för att tävla om Årets företagare i Sverige.

Anna Hjertstedt, som är ordförande i Företagarna sedan två år tillbaka anser att utnämningen betyder väldigt mycket för den person respektive företag som tilldelas priset.

– Vi vet att vinnaren fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företag, säger Anna Hjertstedt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om