Elitspelare till Linköping

Europas bästa golfflickor kommer till Linköpings golfklubb den 30 augusti. Det är ungdomstävlingen ANNIKA Invitational Europe som skall spelas mellan den 31 augusti och andre september.

Linköping2012-08-09 06:21

Världsstjärnan Annika Sörenstam, en av de främsta kvinnliga golfspelare genom tiderna, står tillsammans med Svenska golfförbundet , Skandia och Linköpings golfklubb, som arrangör.

78 flickgolfspelare
Under de tre tävlingsdagarna skall 78 av Europas bästa flickgolfspelare gör upp om segern i Annika Sörenstams egen tävling för lovande golfare. Tävlingen spelas som en 54 håls slagtävling och de bästa får en chans att spela till sig en plats i ANNIKA Invitational i Orlando, Florida och andra större juniortävlingar i USA. Annika kommer själv att närvara i Linköping och inspirera och instruera deltagarna vid en clinic och under tävlingsdagarna. Annika Sörenstam har bland annat vunnit tio majors och 89 tävlingar runt om i världen under sin 16 år långa tävlingskarriär, som hon avslutade 2008.

LPGA touren
1995 fick Annika radiosportens Jerringpris och Svenska Dagbladets guldmedalj samtidigt som hon också vann penningligan på både Europatouren och den amerikanska LPGA-touren.
- Vi är naturligtvis både stolta och glada att Annika Sörenstam har valt att lägga sin tävling vid Linköpings golfklubb, säger Carl-Stephan Rundquist, ordförande i Linköpings GK.
- Det här betyder mycket för svensk golf, som gör en storsatsning på juniorer just nu. Det innebär att vi återigen sätter Linköping på golfens världskarta, då tävlingen kommer att följas av internationella medier. I anslutning till tävlingsdagarna anordnas också möjlighet för företag och organisationer att få spela med de duktiga deltagarna i en juniorAM-tävling som spelas den 30 augusti. Vi har haft ett bra samarbete med Vreta Kloster GK och Landeryds golfklubb när vi jobbat för att kunna arrangera en såhär stor tävling för flickor. Deltagarna kommer inte bara från Europa utan från hela världen.
Vi hade väl gärna sett att Linköpings kommun också insett det positiva med en internationell golftävling av detta slag, men kommunen har ännu inte visat något större intresse. I samma anda arrangerar vi också lag-EM i golf för flickor nästa år, men det verkar inte heller intressera politikerna i stadshuset, som enbart tycks satsa på damfotboll och ishockey, säger Carl-Stephan Rundquist med besvikelse i rösten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om