Ellen Aguirre tar steget in till kommunstyrelsen

Igår var det Ellen Aguirre, från Socialdemokraternas, debut som ledamot i kommunstyrelsen. Med sina 26 år tillträder hon som den yngsta representanten i det ledande förvaltningsorganet inom kommunen.

Igår tog Ellen Aguirre plats som ledamot inom kommunstyrelsen.

Igår tog Ellen Aguirre plats som ledamot inom kommunstyrelsen.

Foto:

Linköping2012-09-05 06:40


Kent Waltersson lämnar därmed sin post och går istället över till att bli universitetsdirektör på Linköpings universitet och stolen intas istället av Ellen Aguirre.

Rolig utmaning
- Det är ett stort ansvar och en utmaning men samtidigt så känns det väldigt roligt att få detta förtroende. Jag tror att jag med mina erfarenheter kan bli ett bra komplement inom kommunstyrelsen, säger Ellen Aguirre.
Idag arbetar Aguirre som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i landstinget men hon är också vice ordförande för Kultur- och fritidsnämnden. Det politiska spåret halkade hon in på redan under högstadiet. Sedan dess har vägen varit utstakad där hon bland annat suttit i SSU:s förbundsstyrelse för att sedan bli ordförande för SSU Östergötland. Även om hon alltid har märkt att hon har haft möjlighet att påverka politiskt så tror hon att möjligheten blir större när man är delaktig inom kommunledningen. Hjärtefrågorna har skiftat från högstadiets politiska engagemang till vuxendomens men varmast om hjärtat ligger jobbfrågan och det är också där hon kommer att lägga sitt krut.
- Jag vill lyfta frågan kring ungdomsarbetslöshet och bristen på bostäder. Linköping har hög ungdomsarbetslöshet och vi måste hitta en struktur kring hur vi kan arbeta med frågan. Vi har länge arbetat med de frågorna inom partiet och nu har jag möjlighet att ta ett kliv högre upp, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om