Elsa Brändström blir ny högstadieskola

Idag ger kommunens planeringsutskott sina tjänstemän i uppdrag att utreda förutsättningarna för en ny detaljplan vid Elsa Brändströmsplats på Klostergatan. Detta beslut ändrar därmed förutsättningarna totalt för ett detaljplanearbete som var inne på slutvarvet. Borta är nu tankarna på att bygga äldreboende och lägenheter till förmån för en ny centralt placerad högstadieskola istället.

Linköping2013-02-04 07:46

Linköpings Elementarläroverk för Flickor öppnades den förste  april 1868 och skolan var från början ett privat initiativ.  Linköpings stad upplät senare kostnadsfritt en tomt där nu Elsa Brändströms skola, kommunens egen vuxenutbildning huserat en tid. Byggnaderna där undervisningen bedrevs har inte varit de mest moderna och 2011 flyttade man till nyrenoverade lokaler i Kunskapsgallerian.

Funderat en längre tid
Gamla Komvuxlokalerna har stått tomma en längre tid, dock inte beroende på att det inte skulle finnas idéer om vad man ska använda lokalerna till utan mer på grund av att en ny detaljplan är på väg. Nu börjar det röra på sig, detaljplanen var i begrepp att antas men då dök det upp ett alternativt förslag om användning av "Komvuxskolan". Barn och ungdomsnämnden har ett hårt tryck på sig att plocka fram nya skolplatser tack vare en smärre babyboom i Linköping.
- Ja det är riktigt att vi nu ger ett uppdrag att utreda om det finns möjlighet att bygga en högstadieskola på fastigheten. Vi behöver bygga ut och allt fler elever vill gå i skolan centralt och då måste vi ändra på detaljplaneförutsättningarna, säger Kommunstyrelsen ordförande Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om