Elva byggherrar presenterades

Bo 2016 börjar ta form och igår presenterades elva stycken byggherrar som alla ska vara med på bomässan och i Vallastaden vid ett första möte angående den omdiskuterade bomässan.

Mötet ägde rum på nyinvigda Creactive i Mjärdevi.

Mötet ägde rum på nyinvigda Creactive i Mjärdevi.

Foto:

Linköping2013-09-20 06:57


Själva presentationen av Vallastaden och Bo 2016 äger rum på nyöppnade Creactive i Mjärdevi och inget ställe kunde ju varit bättre valt då kreativiteten stod högt i tak bland de elva byggherrar som valt att gå in i projektet. Sammanlagt handlar det om mellan 250 till 315 lägenheter beroende på hur stora dessa blir. Det blir även tolv radhus och en fristående villa. Det berättar Johan Lundgren, centerpartistiskt kommunalråd och ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden som inledde med att berätta just detta och han talade även lite om vad kommunen tänkte bidra med till bomässan.

Förskola och kunskapslänk
- För att få ihop mässan så är, det vi kallar, kunskapslänken viktig ur alla perspektiv sedan ska det byggas en förskola, ett omsorgsboende, ett parkeringshus och så ska vi jobba med teknikförsörjning av området, sade kommunalrådet från scenen.
Samtliga byggherrar var väldigt engagerade i sina presentationer över sina olika byggprojekt . Mycket handlar om hållbarhet och vackra byggnader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om