EM-match på Stora torget

På söndag klockan 16.00 visas den sista EM fotbollsmatchen på storbildskärm på Stora torget och därmed rundar även kommunen av sitt engagemang.

Storbildsskärm som kommer visa Dam EM-finalen på söndag.

Storbildsskärm som kommer visa Dam EM-finalen på söndag.

Foto:

Linköping2013-07-26 21:59


Fan Zone är bortplockat men storbildsskärmen rullas i på torget en sista gång när Norge och Tyskland gör upp i finalen i en fullsatt Friends Arena.

Positiva effekter
Linköpingsborna har uppskattat UEFA Dam-EM i Linköping.
Enligt en färsk undersökning är 85 procent av kommuninvånarna positiva till att Linköping arrangerat Dam-EM.Över 90 procent har uppmärksammat evenemanget. 72 procent tycker att Linköping borde arrangera fler stora idrottsliga evenemang. 
Spräckta publikrekord i varje match, mycket kringarrangemang och ett välbesökt Fan Zone på Stora Torget visar att Dam-EM har varit en lyckad satsning.
- Kortsiktigt är det en idrottsfest som skapat positiva effekter för turistnäringen och handeln. Men det är också en långsiktig satsning från kommunens sida, bland annat för att inspirera fler att börja spela fotboll och idrotta, säger Karin Semberg kultur- och fritidschef på Linköpings kommun och initiativtagare till kommunens ansökan om att bli värdstad för Dam-EM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om