En akademi för tennis i Linköping

Linköpings Tennisakademi kommer att ligga där ligga där den alltid legat sedan beslut togs om att simhallen blir kvar vid Tinnerbäcken. På de 7 500 kvadratmetrarna spelas det inte bara tennis utan så gott som samtliga racketsporter finns representerade.

Håkan Petersson driver Linköpings Tennisakademi. Foto: Tommy Pettersson

Håkan Petersson driver Linköpings Tennisakademi. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2014-12-24 05:06


Håkan Petersson äger och driver Linköpings Tennisakademi och har även en bakgrund som tränare på elitnivå med välkända adepter som Stefan Edberg och Thomas Johansson. Just nu är det unga och mycket lovande Arezo Ghannadas han tränar och den som kan bli vår nästa storstjärna inom den vita sporten.
- Tennisintresset är inte vad det har varit, konstaterar Håkan Petersson och får dessutom medhåll av sin son Richard Green Petersson, själv lovande junior en gång i tiden och numera tränare hos Linköpings Tennisakademi.

Stjärna sökes
- Vi saknar helt klart en fixstjärna i sporten, någon som kan få unga att vilja prova på tennis.
Det är ju inte så att man helt spontant tar upp en racket eller kommer hit heller, menar Richard Green Petersson vidare.
Håkan Petersson visar oss runt i anläggningen som inte bara handlar om tennis utan på den andra anläggningen i lokalen Sportscenter Linköping handlar det som så gott som samtliga racketsporter som Badminton, Squash, Bordtennis samt även ett nyligen upprustat gym med alla tillbehör. Kort sagt, här kan man få hjälp med det mesta som har med racketar att göra.
Det finns även en shop för den som behöver fräscha upp sig inom sporten.

Richard Green Petersson och Arezo Ghannada. Foto: Tommy Pettersson
Richard Green Petersson och Arezo Ghannada. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om