En alldeles magisk kväll - Konst och musik på P2

Gallerier och konstutställningar sprider sig i restaurangvärlden.

Linköping2015-10-27 08:38


Lunchrestauranger såväl som krogar har börjat hänga originalkonst på väggarna nu för tiden i Linköping. Konsten byts ut med jämna mellanrum och inte allt för sällan går det att köpa tavlorna.

Många ställen anordnar också någon form av vernissage och happenings i samband med att man byter konsten på väggarna.

Här får de traditionella gallerierna se upp i takt med att kompetensen växer inom restaurangbranschen. Miljön på en restaurang kan ofta var en mycket bra utställningsplats och serveras det gott käk så är ju sinnena redan öppna.

I mitten av oktober arrangerade P2 restaurang & Cater ett event med två oerhört talangfulla artister inom konst och musik. Dessa två personer visade sig inte enbart vara talangfulla utan de hade redan blommat ut i sin professionalitet vilket alla de besökare som kom till golfbanan den här magiska kvällen upptäckte med en gång.

Tack vare kontakter och vänskap kunde ägarna till P2, Peter Schöld och Per Oskar Jonsson få hit Stockholmskonstnären Emma Malm samt Linköpingsmusikern Melinda Ackeräng på en och samma gång. Emma Malm är en 28-årig konstnär bosatt och verksam i London och Stockholm. Emma arbetar mestadels med akryl och olja men har även perioder nu då hon använder mycket guld och metallblad. I Linköping ställer hon ut 11 tavlor och det verkade som om kundintresset var på topp.

- Jag ställer ut på P2 med sex originaltavlor och fem Gicléer, som är en konstnärlig grafisk tryckteknik, säger Emma Malm och berättar att hon startade företaget Malm Art för tre år sedan men har sysslat med konst hela sitt liv.

- Jag är egentligen civilingenjör från början men idag har jag har övergått helt till konsten och jag kan leva på mitt konstnärskap. Det är inte första gången som Emma har livemusik vid vernissagetillfället och det verkar var en fin kombination.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om