En dagisplats för bästa vännen

Mia Engman och Solveig Löfroth är initiativtagarna till Linköpings nyaste hunddagis. I början av augusti öppnade verksamheten och i nuläget är de båda hundälskarna i fullt sjå med att skola in sina första elever.

Mia Engman och Solveig Löfroth har nyligen öppnat Hackefors hunddagis.

Mia Engman och Solveig Löfroth har nyligen öppnat Hackefors hunddagis.

Foto:

Linköping2013-08-09 23:05


-Det har varit ett stort tryck på platserna så det märks att det finns ett stort behov av fler hunddagis i Linköping, säger Mia Engman. Antalet hundar i Linköpings kommun har enligt Jordbruksverket ökat med över tusen stycken. Mia Engman såg en affärsmöjlighet i statistiken och i hennes kärlek för hundar och idag står hon här, som egen företagare av ett hunddagis.
-Det är stimulerande att få träffa både hundar och hundägare. Det ska bli så kul att lära känna hundarna och att få se deras personligheter. Det är roligt att gå till jobbet, säger Mia Engman.

Gruppdynamik är viktig
Lokalerna är öppna och ljusa. Här finns 7 dagisrum för hundarna att trivas i. Varje hundägare som ansöker om en plats får ett personligt besök tillsammans med sin hund. Om det klickar så drar inskolningsveckan igång.
- När inskolningsveckan börjar vill vi vänja hunden vid oss samt se hur hunden fungerar med andra hundar. Gruppdynamiken är oerhört viktig och det är en förutsättning att hunden är både människo- och hundvänlig, säger Solveig Löfroth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om