En femte man häktad

Rånet mot Sunny klaras upp.

Linköping2015-12-08 13:55

Lördagskvällens rån Sunny Kiosk i Johannelund håller på att klaras upp och under måndagens kväll så kom en femte yngling till polisen självmant. Denne kom att begäras häktad under tisdagens eftermiddag.

Det var i lördags kväll som en ensam knivbeväpnad och maskerad yngre man rånade Sunny kiosk i Johannelund. Bytet blev, bland annat, kontanter, en mobiltelefon och cigarretter. Efter bara någon timme kunde polisen dock gripa tre ynglingar som misstänkta för rånet och senare på söndagen greps en fjärde yngling. Under måndagen angav sig en 19-årig yngling efter att han förstått att polisen varit på jakt efter honom.

- Han kom upp här under dagen och efter förhör så togs beslut om att han skulle begäras häktad, menar Claes Solid vid Linköpingspolisen och fortsätter med att berätta att den fjärde ynglingen ännu sitter kvar i fängsligt förvar men att det i skrivande stund var oklart om han skulle bli kvar där eller släppas. Att vi nu tag beslut om att begära 19-årigen har att göra med att han mycket väl kan skada utredningen eller begå nya brott, menar Solid och berättar att 19-årigen är väl känd av polisen och då för liknande brottslighet.

Totalt är nu fem personer delgivna misstanke om att på något sätt varit inblandade i rånet mot Sunny Kiosk nu i lördags.

- Nu ska vi bara binda dem till brottet och platsen så ska det här nog vara uppklarat, avslutar Claes Solid vid Linköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om