En fet tisdag - bästa bagardagen

Idag är det fettisdagen, alltså den dag då semlan är lovlig. Den här dagen är årets viktigaste dag för bagerinäringen.

Mikael Thilenius bakar tusentals semlor idag. Foto: Tommy Pettersson

Mikael Thilenius bakar tusentals semlor idag. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-02-12 07:55


När det kommer till semlor är traditionens makt stor och en semla, eller hetvägg eller fastlagsbulle, som den har kallats tidigare, är lika enkel som genial.
En vetebulle, grädde, mandelmassa och lite florsocker på toppen är det som utgör en klassisk semla.
- En sådan här dag säljer vi tusentals semlor bara här i butiken, säger Mikael Thilenius, ägare till Vasa Hembageri och fortsätter att berätta.

Semlor i tusental
- Vi bakar efter det gamla recept som tidigare ägare har använt och vi skär även av locket på semlan som traditionen är här.
Jag tycker det är viktigt att en semla härifrån smakar precis som den alltid har gjort.
Sedan har vi några andra varianter men det är självklart den klassiska som säljer bäst. Annars har semlan men vanilj i blivit väldigt populär bland många och då främst barn. Den är ju även väldigt bra om man är allergisk mot nötter, menar Mikael vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om