En känsla av fusk

Mikael Wiklund, 25 år, är inne på sin fjärde SSU-kongress. Den här gången behövde den 25-årige östgöten inte resa så långt. Wiklund bor nämligen bara ett stenkast från Linköpings Konsert & Kongress, där SSU:s 33:e kongress öppnades i dag.

Linköping2005-08-02 06:36

Alltsedan Ulf Adolfsson dansade in på moderaterna kongress iförd bastkjol ska en kongress värd namnet invigas med spektakulära upptåg.
Så blev det också i går, där upptakten till kongressen skedde till musik från filmen Star Wars, tätt följd av gymnastiska övningar i ring och ett oherrans oväsen på trummor.
Som framkommit tidigare nobbade partiordförande Göran Persson invigningen. Men trots att partiledaren inte var där, var det ett himla röj ändå i bänkraderna.
Under den kommande veckan ska SSU tvätta bort fuskstämpeln och samla nya krafter inför den kommande valrörelsen.
- Valet är viktigt, mycket viktigt. Men det är också viktigt att vi nu formar den politik som ska gälla framöver. Anklagelserna om fusk har ju hindrat oss från att diskutera det vi ska diskutera, nämligen politik, sa Mikael Wiklund från Hertig Karlsgatan i Linköping efter invigningen.
Vilken är din favorit när nu Ardalan Shekarabi avböjt omval?
- Jag tror mycket på Anna Sjödin från Västerbotten som ny ordförande och Mattias Vepsä från Södermanlands SSU-distrikt som förbundssekreterare, säger Mikael Wiklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om