En konstdos av Linköping

Tre Linköpingskonstnärer presenterade sina verk på Norrköpings motsvarighet till City art Link, Kulturnatten. På designbutiken Kontorett blandades designmöbler med måleri- och smyckekonst. Resultatet, en formidabel konstkompott.

Petter Magnusson presenterade fängslande tavlor.

Petter Magnusson presenterade fängslande tavlor.

Foto:

Linköping2012-10-02 06:53


Regnet påminde om årstiden men inomhus fanns Björn Svensk med sina detaljrika tavlor, Petter Magnusson med sin tunga målerikonst och Rebecca Wahlberg med sina vackra silversmycken.
- För oss är möbler konst och det blir en fin symbios när måleri- och smyckekonst möter inredningskonst, säger David Magnusson, marknadschef Kontorett. Han kommer själv från Linköping och anser att Kulturnatten är ett ypperligt tillfälle att uppmärksamma konstnärer från hela Östergötland.

Själsligt mörker i bild
Petter Magnusson är en van graffitimålare men har nu gått över till att visa upp fängslande tavlor med dova färger.
- Det är min första utställning på egen hand. Mina målningar som jag ställer ut här föreställer inre och yttre mörker. Det är inte för att jag mår dåligt men jag finner inspiration där, i det själsliga mörkret, säger han. Tavlorna är intagande och målade över en stor canvasduk.
- Jag är ju gammal graffitikonstnär så jag tror att storleken kommer därifrån, skrattar Petter. Granne med hans alster står en liten monter med Rebecca Wahlbergs smyckekonst. Hon är designern bakom namnet Rebecca Bonaparte Jewels och i montern finns vackra unika silverringar för display. Silvret glimmar vackert ikapp med den fräcka designerlampan som agerar belysning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om