En miljon i vite väntar

En miljon kronor i vite för Linköpings kommun kan det bli om Förvaltningsrättens dom angående kommunens serviceavtal inom hemtjänsten, vinner laga kraft.

Äldrenämndens ordförande Eva Lindh och Peder Ellison vill behålla Linköpingsmodellen med serviceavtal men jobbar i motvind.

Äldrenämndens ordförande Eva Lindh och Peder Ellison vill behålla Linköpingsmodellen med serviceavtal men jobbar i motvind.

Foto:

Linköping2015-03-27 07:56


Sedan början på 1990-talet har Linköpings kommun utmärkt sig i sitt arbete med serviceavtalet.
I det korta innebär det att den enskilde individen som behöver stöd och hjälp tar kontakt med aktuell utförare och får därmed hjälp utan att gå via socialnämnden och biståndsbeslut.
Men Inspektionen för vård och omsorg, IVO, menar att detta inte är ett korrekt tillvägagångssätt och menar därför att ett vitesföreläggande är på sin plats.
- Lättillgängligt stöd är oerhört viktigt för oss och jag uppfattar det som att det är en viktig och aktuell fråga för samtliga partier. Vi kommer att göra en översyn av socialtjänstlagen och hitta en lösning som innebär att vi fortfarande kan värna och behålla vår modell, säger äldrenämndens ordförande Eva Lindh (S). Ett förslag om ett överklagande kommer att läggas från kommunens sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om