En miljon kronor till fotbollen

Inför Dam-EM 2013 startade Östergötlands Fotbollförbund projektet "Fotbollsfonden" vilket var ett var ett sätt att utnyttja arrangemangets attraktionskraft för att få fokus och resurser från näringslivet till att förlänga och utöka en satsning på flick- och ungdomsfotbollen i regionen.

Linköping2015-06-15 06:55


Linköpings kommun valde då mot bakgrund av den succé man hade som värdstad av Dam-EM att gå in med sammanlagt en miljon kronor i Fotbollsfonden, fördelat med 500 000 kr för 2013 och 500 000 kr för 2014 i en riktad satsning på flickfotboll.

Nu fortsätter satsningen
Fotbollsfonden får nu fortsatt stöd av Linköpings kommun under 2015 och 2016 för att utveckla barn- och ungdomsfotbollen i Linköping.
Fokus ligger på att arbeta med fadderprojekt, Winning Ground Fotbollsfestival och integrationsarbete.
- Det är naturligtvis väldigt positivt att kommunen stöttar våra verksamheter. När ÖFF fick en miljon av Linköpings kommun att fördela var det en av anledningarna till att vi kunde starta upp just Winning Ground. Vi har valt att kalla det för en fotbollsfestival och det blev en riktig succé med 50 lag som var med och det var nog drygt 900 spelare och ledare inblandade samt väldigt mycket föräldrar på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om