En miljon satsas på jämställdheten

Inför Dam-EM startade Östergötlands Fotbollförbund projektet "Fotbollsfonden" vilket var ett var ett sätt att utnyttja arrangemangets attraktionskraft för att få fokus och resurser från näringslivet till att förlänga och utöka en satsning på flick- och ungdomsfotbollen i regionen.

Sofia Lundgren, Johan Thorén, Gunnar Pettersson, Mariann Gajhede, Anders Mäki och Paul Lindvall vill se en ökad satsning i regionen på damidrotten.

Sofia Lundgren, Johan Thorén, Gunnar Pettersson, Mariann Gajhede, Anders Mäki och Paul Lindvall vill se en ökad satsning i regionen på damidrotten.

Foto:

Linköping2013-10-07 06:39


Linköpings kommun valde då mot bakgrund av den succé man hade som värdstad av Dam-EM att gå in med sammanlagt en miljon kronor i Fotbollsfonden, fördelat med 500 000 kr för 2013 och 500 000 kr för 2014 i en riktad satsning på flickfotboll.
För en vecka sedan arrangerades ett uppstartsmöte för Östergötlands Fotbollförbunds projekt Fotbollsfonden.

Flygande start
Inbjudna var föreningar med flick- och damfotbollsverksamhet i Linköping. Den första konkreta aktiviteten som presenterades är ett nytt samarbete mellan ÖFF och Linköping FC kring spelarbesök hos flicklag och öppna träningar för unga tjejer.
- Det är roligt att satsningen på en fotbollsfond nu ger konkreta avtryck i verkligheten.
Samarbetet mellan ÖFF och LFC har goda förutsättningar att bidra till att stärka och utveckla tjejfotbollen, säger Paul Lindvall, kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om