En miljon till asylsökande barn

Koalition för Linköping prioriterar asylsökande barn och unga i integrationsprocessen. Projektet Barn i väntan/Barn i start riktar sig till barn och familjer som är asylsökande eller som nyligen har fått uppehållstillstånd.

Linköping2015-06-17 06:36

I det nya projektet ges barnen möjlighet att bearbeta traumatiska upplevelser och stärka självförtroendet, vilket är nyckeln till en lyckad integrationsprocess.
- Genom projektet kan barn, unga och deras familjer få bearbeta traumatiska upplevelser och få förståelse för sin nya livssituation, vilket skapar bättre förutsättningar för dem att fullt ut kunna vara en del av samhället, säger det miljöpartistiska kommunalrådet Nils Hillerbrand.

Lära känna andra
Det pedagogiska programmet riktar sig till barn och ungdomar i åldern 7-20 år som vill lära sig mer om sig själva och träffa andra i samma i situation.
Parallellt får de lära sig mer om Sverige och om asyl- och integrationsprocessen. Projektet bedrivs av Svenska kyrkan men är religiöst obundet och samarbetar med bland annat landstinget och Individuell människohjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om