En miljon till fotbollsfond

Under 2015 gick andra årgången av Winning Ground och precis som 2014 blev det glada miner från deltagare, föräldrar och arrangörer. Med andra ord en genussuccé.

Linköping2015-10-09 04:05


Det var Dam-EM 2013 som satte igång innovationskraften hos arrangörerna och nu det andra året har Östergötlands Fotbollsförbund i samarbete med lokala fotbollsföreningar, Linköping Kenty DFF, IK Östria Lambohov, BK Derby, Hjulsbro IK, fått rullning på projektet.

Vinner mark
Med över 50 lag, över 100 matcher, deltagarrekord och ett publikrekord i bagaget kan Winning Ground blicka framåt med tillförsikt speciellt efter kultur och fritidsnämndens beslut om att stödja verksamheten.

- Winning Ground har genomförts två gånger och har blivit oerhört lyckat, så det vill vi fortsätta med. Vi tror också mycket på att låta fotbollsklubbar stötta varandra. Därför har vi stora förhoppningar att denna satsning ska ge fotbollen i Linköping den skjuts som behövs för att de ska kunna driva det vidare själva i framtiden, säger ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth.

Fadder- och förebildsprojekt, Winning Ground fotbollsfestival och stärka den lokala fotbollsföreningen HBK i Skäggetorp ska den så kallade Fotbollsfonden arbeta med fram till och med 31 december 2016 enligt en överenskommelse mellan Östergötlands fotbollförbund (ÖFF) och Linköpings kommun.

Kommunen satsar sammanlagt en miljon kronor för 2015 och 2016 och ambitionen är att projekten kan leva vidare utan kommunalt ekonomiskt stöd till Fotbollsfonden.

Läs mer i fredagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om