En person död efter skottlossning i Skäggetorp

Polisen larmades på onsdagseftermiddagen till Skäggetorp centrum efter uppgifter om misstänkt skottlossning.

Mycket folk samlades vid Skäggetorp centrum.

Mycket folk samlades vid Skäggetorp centrum.

Foto: Carina Glenning

Linköping2021-08-25 14:34

Det var strax efter klockan 13 som polisen fick samtal från inringare som hade hört höga smällar som uppfattades som misstänkt skottlossning. 

– Vi har ännu inga uppgifter om några skadade, men det verkar som att det varit någon typ av skottlossning. Det verkar allvarligt, sade polisens presstalesperson Thomas Agnevik kort efter larmet. 

Polisen var snabbt på plats i Skäggetorp med flera patruller och även flera ambulanser larmades. Omfattande avspärrningar upprättades också vid centrumkomplexet.

Enligt Agnevik hade polisen också extra resurser på plats i andra stadsdelar i Linköping under onsdagen.

– Vi måste samtidigt försöka se till att inget annat händer på andra håll, säger Agnevik.

Vid 14.30-tiden bekräftade polisen att en skottlossning skett. Man skrev då på sin hemsida: 

"Polisen kan bekräfta att det är en skottlossning som inträffat i restaurangmiljö. Polisen vill fortsätta att poängtera vikten av vittnesmål. Alla tips som kan leda utredningen framåt tas tacksamt emot. Många polispatruller är involverade i ärendet och kvar i området för att arbeta med ärendet."

På eftermiddagen tog sedan redaktionen del av en kort videosekvens som visar en till synes livlös man inne på en restaurang i Skäggetorps centrum. Vid klockan 15.15 bekräftade polisen också att ett mord skett i Skäggetorps centrum: 

"En person har avlidit, anhöriga är inte underrättade. En förundersökning gällande mord har inletts", skrev man på sin hemsida.

Under kvällen var polisen fortsatt kvar på platsen. 

– Det är ett intensivt arbete som pågår hela tiden och vi är fortfarande kvar med mycket resurser, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen och fortsätter:

– Vi är ganska övertygade om att vi inte har fått in samtliga vittnesuppgifter som finns där ute. Har man haft iakttagelser, då ska man inte tro att de inte är värda någonting. Det behöver inte vara dramatiska uppgifter man har. Ibland kan man inte förstå att en liten grej har en så stor betydelse i pusslet som läggs.

Polisen vill uppmana alla privatpersoner som befinner sig i Skäggetorps centrum att ta kontakt med poliser på platsen och berätta vad man har sett eller hört. Polisen kontaktas på 114 14 eller i brådskande fall 112. Det går också att använda sig av polisens tipsformulär på hemsidan.

Mycket folk samlades vid Skäggetorp centrum.
Mycket folk samlades vid Skäggetorp centrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!