En person skjuten i Linköping

En person påträffades igår allvarligt skadad i Tinnerö naturreservat i Linköping. Det var vid klockan 03 43 igår som ett larm kom till polisen om att det skulle skett en skjutning på en plats söder om Linköping. Ett stort antal polispatruller beordrades ut på uppdraget och man åkte både till den angivna platsen och till andra platser i området.

Den skjutna personen dumpades vid en rastplats.

Den skjutna personen dumpades vid en rastplats.

Foto:

Linköping2014-05-12 06:58


Den angivna platsen ligger vid en grillplats i närheten av Rosenkällasjön i Tinnerö eklandskap och där hittade polisen en 19-årig man som hade blivit skjuten. Polisen spärrade under söndagsmorgonen av området för teknisk undersökning och man tog då en del föremål i beslag. Vilka dessa är kan man av spaningstekniska skäl inte berätta.

En man anhållen
En man anhölls under söndagskvällen såsom skäligen misstänkt i ärendet som runriceras somMord/dråpförsök. I övrigt fortsätter utredningsarbetet med förhör och annat. Inga andra uppgifter kunde under söndagen lämnas med hänvisning till förundersökningssekretess.
- Vi arbetar brett i två spår med en innegrupp som sköter utredningen och vittnesförhör samt en utegrupp som jobbar med spaning och så vidare, berättar Tobias Sundström, befäl vid kommunikationscentralen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om