En vanlig dag på politiska arenan

För att kunna förstå vad Lena Miranda vd för företaget Skills ställdes inför under gårdagen måste man sätta sig in i hur det skulle kunna vara att ersätta kommunalrådet Muharrem Demirok en alldeles vanlig dag på jobbet.

Muharrem Demirok och Lena Miranda framför pågående byggnation.

Muharrem Demirok och Lena Miranda framför pågående byggnation.

Foto:

Linköping2013-02-20 07:46


Igår gjorde  Lena Miranda just detta genom att inta positionen som kommunalråd för Centerpartiet. En del av dagen bestod av att göra en rundvandring på Linköpings "KommunalArena" ute i Kallerstaområdet.
Fotbollsarenan ser ut att vara lite infrusen för tillfället men byggledare och byggherren förklarar att det är svårt att förklara hur ett byggprojekt fortskrider. Alla är dock överens om att det hela är klart när invigningen ska ske i slutet på maj 2013.

Många fotbollar i luften
Det handlar om ett så kallat jobswap, eller översatt jobbyte. Grundtanken, som är mer känd utomlands, går ut på att personer i nyckelpositioner prövar på andra uppdrag för att skaffa sig insikter och generera idéer. Jobbytet görs alltså mellan Muharrem Demirok som tar med Miranda en dag för att sedan på fredagen byta och hänga med Skillchefen ute i verkligheten.  Meningen med arbetsbytet är att få en ökad förståelse för de uppgifter och roller som präglar varandras arbetsplatser.
- Skill jobbar i mångt och mycket i "förskingringen" av det politiska rummet och det är därför intressant att få veta lite mer om ett kommunalråds vardag. Politiken lägger grunden för samhället och jag är nyfiken på att lära mig mer om Centerpartiets strategiska arbete för bland annat ett bättre företagsklimat, säger Lena Miranda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om