Engagemang hos ungdomsledare prisas

Eriksstipendiet delas nu inom kort ut för femte gången till engagerade barn- och ungdomsledare.

Linköping2015-03-10 07:42

Eriksstipendiet delas ut till minne av organisationens grundare Erik Nilsson. I de flesta kommuner där det finns en Erikshjälpen-butik kan man fram till den 1 april nominera barn- och ungdomsledare till stipendiet som är på 5 000 kronor som ska användas i den verksamhet där stipendiaten är aktiv.

Förste april
Fram till den förste april finns det möjlighet att nominera ledare som arbetar ideellt i exempelvis en förening eller församling. Stipendiet delas sedan ut på Eriksdagen den 25 april.
- Det finns många fantastiska ledare runt om i Sverige som vecka efter vecka lägger ner mycket tid och engagemang för att skapa bra samlingsplatser för barn.

Ge liv åt barns drömmar
Genom Eriksstipendiet vill vi ge goda ledare en extra uppmuntran, säger Märta Jacobson, Erikshjälpens programkoordinator för Sverige.
Personerna som får stipendiet ska genom sitt ledarskap och engagemang vara med och ge liv åt barns drömmar. Sverige är på många sätt ett rikt och tryggt land men det finns fortfarande många barn som lever i utsatta situationer. Då är det viktigt med goda ledare som kan ge barnen tro på sig själva och framtiden. En del barn saknar sunda, vuxna förebilder i sin familj och då kan en bra ledare för någon fritidsaktivitet spela en mycket stor roll i barnens liv. Tidigare år har bland annat idrottsledare, ungdomspastorer och teatergruppsledare fått stipendiet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om