Engström erkände pyromandåd i Linköping

Theodor Engström, som åtalats för mordet i Visby, erkände på onsdagen oväntat under rättegången att han utfört tre pyromandåd i Linköping. Han säger att detta ska ha skett för flera år sedan.

Theodor Engström påstod på onsdagen att han legat bakom tre pyromandåd i Linköping. Det är dock oklart vilka dåd han syftar på.

Theodor Engström påstod på onsdagen att han legat bakom tre pyromandåd i Linköping. Det är dock oklart vilka dåd han syftar på.

Foto: Tim Aro/TT

Linköping2022-11-09 20:50

På onsdagen frågas Theodor Engström ut i Gotlands tingsrätt om mordet på psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren i Visby under Almedalsveckan den 6 juli 2022. 33-åringen står under åtal för terroristbrott genom mord. 

Enligt medier som följer rättegången på plats, bland annat Dagens Nyheter, ska Engström under förhöret ha sagt att han utfört tre pyromandåd i Linköping för flera år sedan. 

Det var på onsdagen inte klart vilka eventuella pyromandåd i Linköping som Engström syftade på. 

Mitt under rättegången har Engström, enligt TT, blivit mycket upprörd och upplever sig missförstådd.
Rättens ordförande beslutade därför om en paus.

– Fullständigt otroligt! utropade Engström medan han åter fick handbojorna på.

När förhöret med honom inleddes i Gotlands tingsrätt började Theodor Engström med att säga att han måste ”påtala förutsättningarna”.

– Jag är i ett väldigt dåligt skick. Innan dådet i Visby... jag har tillbringat mitt liv i det jag kallar en spökbur, i familjehemmet, med nästan ingen kontakt med mina medmänniskor utanför familjehemmet.

En rättspsykiatrisk utredning har också visat att Theodor Engström led av en allvarlig psykisk störning vid mordet liksom vid undersökningstillfället.

Engström flyttade till Linköping hösten 2010, och gick ett antal strökurser vid Linköpings universitet, innan han flyttade vidare, har Expressen tidigare rapporterat om. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!