Enhetschef Karin Nyman hoppar av

En genomlysning av Ljungstedtska skolan i Linköping presenterades tidigt i våras. Bakgrunden till genomlysningen var att verksamheten på Anders Ljungstedts Gymnasium (ALG) på senare år varit satt under press av bland annat ett minskat elevantal, ekonomiska underskott och adekvata personalminskningar. Därför ville bildningsnämnden ge skolan en nytändning.

Gamla Ljunkan från 1960 - talet fick en ansiktslyftning för några år sedan nu behövs ett nytt lyft igen.

Gamla Ljunkan från 1960 - talet fick en ansiktslyftning för några år sedan nu behövs ett nytt lyft igen.

Foto:

Linköping2013-05-07 06:48


Skolan är ett av landets största gymnasier med cirka 1 500 elever och man har ett delat chefskap med en enhetchef som basar över sex olika rektorer. Den nya gymnasiereformen som har inneburit förändringar för alla skolor i Sverige har naturligtvis varit komplicerad även för Ljunkan också.

Uppdrag utveckla
Nu går enhetschef Karin Nyman ur organisationen. Nyman har inte blivit uppsagd hon har själv valt att stiga av tjänsten, något som hennes utbildningschef Tommy Johansson bekräftar.
- Ja, det stämmer hon har begärt entledigande med omedelbar verkan och vi har beviljat detta, konstaterar Tommy Johansson vidare.
- Hon arbetar hemma i tre dagar sedan inträder semester och därefter slutar hon formellt sin tjänst.
Istället träder Folkungaskolans förre rektor och numera utvecklingsansvarige på Ljunkan in, Ulf Lindberg. Uppdragstagaren Ulf Lindberg går nu upp som tillförordnad gymnasiechef till dess att en ordinarie enhetschef har anställts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om