Restaurangägaren Sirwan Barwari, som arbetat inom restaurangbranschen i Linköping i många år, tar emot i dörren till lokalerna vars fönster och dörr än så länge är täckta av papp. Hittills har han fått ett tiotal sittplatser i form av soffor på plats. De går i rött och svart och står tätt för att utnyttja ytan vid vägg och fönster maximalt. Väggarna är än så länge kala, men de kommer att målas i ljusa färger, samtidigt som Sirwan Barawi vill behålla en hel del betong och, om möjligt, synliga rör för att få till en industrikänsla i restaurangen.
50 sittplatser
Från början bestod lokalen, som han hyr av Stångåstaden, av två lokaler på 57 kvadratmeter vardera. För att få mer utrymme och möjlighet att utnyttja lokalen till det han vill har en vägg tagits bort.
- Nu när det är lite större kan vi ha fler sittplatser och ett större kök, säger Sirwan Barwari.
Restaurangen kommer att ha ungefär 50 sittplatser, och möjlighet till avhämtning. Det kommer att finnas en kall buffévagn med grönsaker, skaldjur och kyckling och en varm buffévagn med mat som husmanskost, pasta, fisk och grytor. Sirwan Barwari berättar att han har också ett avtal med Realgymnasiet som innebär att han varje dag kommer att servera en dagens lunch enbart för skoleleverna.
Början av februari
Att driva restaurang är inget nytt för Sirwan Barawi. Han har under sitt yrkesverksamma liv mestadels arbetat inom restaurangbranschen och började under 80-talet. Han började på Hakepi 1988, var med och öppnade och drev Five Tastes en tid, och har även bland annat drivit Stångebro gatukök och Napoli i Linköping.
- Det här är min passion. Jag älskar att laga mat och att testa nya saker, säger han.
Om allt går enligt planerna är tanken att Restaurang Norden kommer att öppna i början av februari.
- Med tanke på konceptet, att det är buffé, tror jag inte att vi kommer att behöva så mycket personal till att börja med, men tre till fyra personer kommer nog att behövas. Framför allt under lunchtid, säger han.