Ericsson mångmiljardsatsar i Linköping

Igår offentliggjorde Ericsson att man gör en kraftfull come back i Linköping med en satsning på två och en halv miljard kronor vilket förväntas ge en hel del jobb i kommunen. Det handlar det om investeringar på runt sju miljarder kronor, varav fem miljarder i Sverige och över två miljarder i Linköping som presenterades på en presskonferens igår.

Linköping2013-09-03 06:44

Mellan 60 och 100 nya jobb räknar man med att investeringarna ska leda till i Sverige men enligt Ericssons ledning är det viktigaste med satsningen att de befintliga jobben säkras. Ericsson förstärker satsningen på forskning och utveckling i Sverige och man kommer att bygga tre högteknologiska och hållbara globala Information and Communications Technology, ICT-center. Två i Sverige, i Sigtuna och i Linköping samt ett i Kanada.
Centrena kommer att ligga nära Ericssons huvudsakliga hubbar för FoU och blir en ny plattform för utveckling och testning. Ericsson har sin största FoU-verksamhet i Sverige och företaget är en världsledande leverantör av utrustning och tjänster inom telekommunikation.
- Att Ericsson väljer att förlägga ett av sina tre globala ICT-centrum till Linköping är mycket betydelsefullt för staden. Det stärker även Ericssons ställning i Linköping. Jag ser det även som ett kvitto på Linköpings attraktionskraft och det kunnande som finns i miljön vid universitetet och Mjärdevi Science Park.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om