Erik Thulin 40 år

När det hänt något allvarligt är han där och berättar hur polisen arbetar och vad som har hänt. Erik Thulin har dock många fler strängar på sin lyra och kan även titulera sig författare, dykare och trummis.

Erik Thulin som man inte är van att se honom och i kavaj. Foto: Anna Ek

Erik Thulin som man inte är van att se honom och i kavaj. Foto: Anna Ek

Foto:

Linköping2014-03-21 08:08


Att bli polis var något av en pojkdröm för den unga pojken Erik och när han var 28 år blev den sann men innan dess hade han hunnit med en hel del annat.
- Jag gick sam på gymnasiet och sedan så utbildade jag mig till journalist.
Jag jobbade också lite extra under den tiden med att skriva. Sedan blev jag talesman för den svenska FN-bataljonen i Kosovo samt även pressofficer hos de brittiska styrkorna där nere. Innan dess gjorde Erik själv militärtjänstgöring och då som attackdykare. Något av det mest krävande som finns.
- Idag skulle jag aldrig söka mig dit. Det var otrolig krävande och en riktigt stor utmaning och självklart är attackdykare det tuffaste man kan bli, säger Erik, lutar sig tillbaka och skrattar lite. Han fortsätter:
- Jag lärde mig hur som helst att dyka och jobbade sedan som dykinstruktör både vid Röda Havet men också på Västkusten. Självklart så har jag sett Jacques Cousteau film "Den tysta världen" men han har fel. Det är ett otroligt ljud nere under vatten skulle jag vilja påstå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om