Etanol i biogaskommun

I juni besökte energibolaget St1 Linköping för att träffa lokala politiker och sondera möjligheter till att förlägga en produktionsanläggning för närproducerade biobränslen i kommunen.

Erica Samuelsson och Per Arne Carlsson från St1 på Linköpingsbesök. Foto: Tommy Pettersson

Erica Samuelsson och Per Arne Carlsson från St1 på Linköpingsbesök. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-08-24 06:43


St1 har under ett års tid haft fortlöpande kontakter med rikspolitiker och tjänstemän på departementen i Stockholm för att informera om sina planer att producera och etablera etanol för bilar lokalt på olika platser i landet. Nu har de planerna konkretiserats genom att man bygger om stationer i Östergötland.

Landat i Östergötland
En av de som startas i Linköping ligger på Låskolvsgatan och senare byggs även stationer om på Östermalmsvägen i Finspång och på Kungsvägen i Mjölby.
Besöket i Linköping är ett av flera politikerbesök som St1 gör runt om i landet under juni, en turné som avslutas på Gotland under politikerveckan i Almedalen.
- Vi var på besök för att se på vilka möjligheter som finns att etablera oss i Linköping och dessutom diskutera förutsättningarna för mer långsiktiga politiska beslut för klimatinvesteringar för att reducera koldioxidutsläppen, säger Erica Samuelsson marknadschef på St1 och tillägger.
- Regeringens mål är att ha en fossiloberoende fordonsflotta 2030. Många tror att det blir svårt men St1 tror att det går att uppnå långt tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om