Etapp två i renoveringen av Simhallen

Tinnis har öppnat för säsongen och det passar bra för just nu håller fastighetsägaren Lejonfastigheter på att bygga om i den gamla simhallen.

Den gamla simhallen renoveras i vänta på en ny anläggning.

Den gamla simhallen renoveras i vänta på en ny anläggning.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-07-06 14:00

Nu kan man återigen löga sig i en av Norden största konstgjorda sjöar, Tinnerbäcksbadet. Det varma vattnet i sjön får vi tack vare energismart överskottsvärme från Tekniska verken. Här finns även en tempererad bassäng, rutschkana, lekplatser och möjlighet att spela volleyboll och beachpolo.

Vågbassängen får nytt kakel

Endast under en begränsad tid på året får man tillträde till det årliga underhållsarbetet som en gammal specialfastighet kräver. Förra året renoverades tak, pelare, kakel och klinker och styr- och reglerutrustning byttes och elinstallationer förnyades. I år fortsätter Lejonfastigheter att modernisera elinstallationer och renovera ytskikt i bassängerna. Även spiraltrapporna i äventyrsdelen kommer att ses över. Allt detta för att skapa en bra badmiljö för Linköpings medborgare i väntan på den nya simhallen.

Att skapa förutsättningar för oss och verksamheten att erbjuda Linköpings medborgare en bra badmiljö är vad våra årliga insatser i simhallen gör. Sommaren är den period då simhallen är stängd och bassängen tömd så då kan vi sätta nytt kakel och klinker i bassänger. I augusti välkomnar vi Linköping till en ny härlig badsäsong inomhus, säger Christian Modin, underhållschef på Lejonfastigheter.

Motionärer, badgäster och elitsimmare är igång i Tinnisbassängen.
Motionärer, badgäster och elitsimmare är igång i Tinnisbassängen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om