Ett förlag gör plats

Martin Ackerfors fortsatte på sin litteraturstig efter studierna och har nu startat 17 förlaget som har sin premiärutgivning i slutet av november, "Rut och Jean-Pierre firar jul" av Norrköpingsbon Maria Ackerfors. - Det är faktiskt min systers seriestripp som vi nu släpper i bokform. Den blev väl mottagen på hennes facebooksida så nu kommer den i bokform och blir därmed vårt första boksläpp, säger Martin Ackerfors.

Martin Ackefors.

Martin Ackefors.

Foto:

Linköping2014-11-15 05:06


Sjuttonde förlaget följer sin tanke tydligt.
- Titeln kommer från Taubes låt "17 balladen". Den handlar om att gå sin egen väg.
Jag är inte ett stort fan av Taube egentligen men den låten fastnade jag för, berättar Martin.

Hitta det unika
17 Förlaget utgår inte från en specifik genre utan Martin litar på sitt eget boksinne när han väljer böcker, men ambitionen ligger i att kvotera in litteratur som inte får en plats på de stora förlagen.
- Att starta ett förlag var på sätt och vis en given utveckling av den kunskap min utbildning har gett mig. Det är ganska begränsat vad en litteraturvetare kan göra men att starta ett förlag är en sak, menar Martin. Böcker läser han redan i mängder samtidigt som han skriver själv.
I hemmet ligger en färdigskriven roman och väntar på boksläpp.
- Min egen bok "Gudsförgäten" är en thriller med det mänskliga psyket som grund till berättelsen.
Jag kanske skickar den till andra förlag men i värsta fall får jag väl släppa den via "sjuttonde" men det är svårt att lyfta sig själv, säger förlagsdirektören.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om