Ett samarbete för tillväxt

Regionens banker har tillsammans med Östsvenska handelskammaren, LiU Holding, och Region Östergötland tagit initiativ till att samarbeta kring att hitta finansiering och kompetens till mindre bolag i regionen i något man valt att kalla East Sweden Tillväxtkapital.

Den obligatoriska lagbilden. Här med represtanter från Danske Bank, SEB, Handelsbanken,  Länsförsäkringar Östra, Kinda - Ydre Sparbank, LiU Holding, Nordea,  Swedbank, Åtvidabergs sparbank, Valdemarsvik sparkbank, Östsvenska  handelskammaren.

Den obligatoriska lagbilden. Här med represtanter från Danske Bank, SEB, Handelsbanken, Länsförsäkringar Östra, Kinda - Ydre Sparbank, LiU Holding, Nordea, Swedbank, Åtvidabergs sparbank, Valdemarsvik sparkbank, Östsvenska handelskammaren.

Foto:

Linköping2015-04-23 06:56


Två faktorer spelar in när ett företag ska gå vidare i någon som helst riktning.
Dels är det självklart ett tillskott av kapital i de fall där det fattas men även att man ser till att man är kompetsförsörjd inför framtida utmaningar.
Detta berättar Lena Lyckenvik och Anders Ferntoft på just East Sweden Tillväxtkapital om.

Förtroende och kapital
- Vi bygger East Sweden Tillväxtkapital på det förtroende som finns mellan entreprenörer och de som vill investera i de olika företagen, säger Lena Lyckenvik och får medhåll av sin kollega Anders Ferntoft som fortsätter med att de här företagen kanske inte alltid är de mest självklara att investera i även för en välvilligt inställd riskkapitalist eller bankman.
- Ofta ser de här företagens balansräkning inget vidare ut men vi börjar med en träff för att lyssna på vad de har att säga och åt vilket håll de vill gå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om