EU-ministern besökte Skäggetorp

EU-minister Birgitta Ohlsson besökte medborgarkontoret i Skäggetorp under torsdagen.

Partikamraterna Samad Tiemori och Birgitta Ohlsson.

Partikamraterna Samad Tiemori och Birgitta Ohlsson.

Foto:

Linköping2012-12-21 07:49


En anledning till besöket bottnade i att ministern själv spenderade de första barnaåren i Skäggetorp innan familjen flyttade till Tokarp.
- Jag ville göra något i min roll som demokratiminister. Det finns ett intresse att utveckla stadsdelen Skäggetorp, säger hon.Tidigare under dagen var ministern på sin gamla skola i Tokarp för att inviga skolbiblioteket.
Medborgarkontoret i Skäggetorp är ett av två medborgarkontor i Linköping. Hit kan man vända sig med frågor som rör myndigheter och samhället i sin helhet.
- Vi agerar som en länk mellan människor, myndigheter och kommuner för att ge hjälp och lotsa vidare. Anledningen till att vi finns just här är för att det finns en målgrupp här som är i behov av kontakt till samhället, förklarar Susanne Sterneling, samhällsvägledare på medborgarkontoret. Varje månad kommer det drygt 2500 besökare till medborgarkontoret och frågorna kan handla om allt från vad ett beslut från migrationsverket innebär till skatteverket till att få låna internet. Tillsammans med kollegan George Shlimon, Helene Olsson från Samverkansrådet samt Samad Tiemori (FP) som är ordförande i Skäggetorps geografiska utskott och EU-minister Birgitta Ohlsson fördes ett samtal om de möjligheter som finns i stadsdelen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om