EU-parlamentariker på Folkungaskolan

På Folkungaskolan vankades det politikerbesök under fredagen. Europaparlamentarikern Cecilia Wikström besökte gymnasieskolan under dagen för att prata med eleverna om Ungerns medie-lagar, migrationspolitik och mänskliga rättigheter.

Cecilia Wikström (FP) besökte Folkungaskolan under fredagen. Foto: Fanny Miles

Cecilia Wikström (FP) besökte Folkungaskolan under fredagen. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-03-02 23:23


- Jag vill alltid träffa ungdomar säger en glad Cecilia Wikström och fortsätter.
- Jag tror på ett öppet och fritt samtal. Ungdomarna är ju framtiden så det är bra att lyssna på dem.

Präst och Folkpartist
Wikström är i grunden präst men representerade Folkpartiet i riksdagen åren 2002 - 2009. Hon bytte miljö 2009 och blev en av tre folkpartister i EU-parlamentet i Bryssel.
- Jag har kommit till den bästa av världar säger hon. Sedan byter hon ämne och frågar om vi har haft sol i många dagar i Linköping.
- Vi brukar ha vackert väder i Bryssel. Men när jag åkte hem igår var vädret som att sticka in huvudet i en tallrik med filmjölk säger hon och vänder ansiktet mot vårsolen.

Mänskliga rättigheter
Cecilia brinner för tre huvudfrågor: Upphovsrätt, kampen för fundamentala fri- och rättigheter och migration och asyl. Klassen hon strax ska möta inriktar sig på internationella relationer vilket rimmar bra överens med Cecilias hjärtefrågor. Cecilia kommer från Norrbottens Kalix men hoppade av gymnasiet och begav sig över Atlanten till USA. När hon var färdig med det stora landet läste hon upp sina gymnasiebetyg i Linköping.
- Linköping är för mig förknippat med väldigt goda minnen. Varje gång jag återvänder hit slås jag av hur vackert det är berättar hon inlevelserikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om