EU-politikern Cecilia Wikström besökte polisen

Under tisdagen besökte EU-politikerna Cecilia Wikström Linköpingspolisen för att förhöra sig om hur man arbetar i linköping och hur det ser ut på brottsfronten i Linköping.

Cecilia Wikström har varit präst innan hon blev politiker.

Cecilia Wikström har varit präst innan hon blev politiker.

Foto:

Linköping2014-05-15 07:04


- Jag gör den här turnén nu inför valet den 25 maj och har besökt ganska många polisdiskrikt och en och samma sak dyker upp vart än man befinner sig och det är frågan om samarbete över gränserna. Då gäller det inte enbart mellan de olika polisdistrikten i Sverige utan även ute i Europa. Det är det enda sättet att få stopp på buset och den organiserade brottsligheten, slår Cecilia Wikström bestämt fast då vi satt oss i en för dagen stängd kafeteria uppe på garnisonsområdet då vårvädret bjöd på kyla och regn. Cecilia som bor i Bryssel huttar lite men kommer snart upp i varv då vi pratar om en av hennes hjärtefrågor.

Ett öppet Europa
- Du och jag kan glädjas över den öppenhet som finns i Europa och att man kan röra sig fritt över gränserna. På två timmar från mitt hem i Bryssel kan jag åka genom tre länder. Helt otrolig egentligen. Men kan vi vanliga människor röra oss fritt så kan buset det också och det är där samarbetet kommer in.
Som det är idag så är det, i princip, obefintligt, säger Cecilia Wikström med eftertryck i rösten och fortsätter:
- Nyligen så gjorde polisen ett jättebeslag av kokain på ett ton. Det var ett samarbete mellan polisen i mellansvarige och i Spanien som kom till av att det var några poliser som kände varandra sedan tidigare.
Klart att det var bra men så ska det självklart inte vara utan ett samarbete måste ske ändå. Det är enda sättet att kunna stoppa den organiserade brottsligheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om