Eurovision till Saab Arena 2016?

Strax före klockan 17 i går lämnade Johan Rustan, vd för Arenabolaget, med stöd av kommunstyrelsens ordförande Stina Edlund, in en intresseanmälan till Sveriges television om att få vara värdstad för Eurovision Song Contest 2016.

Linköping2015-06-13 04:05


Bakgrunden är naturligtvis som alla känner till att Sverige vann Eurovision Song Contest i år och därför "åker på" att arrangera nästa års tävling. Redan nu står det klart att Malmö, värdstad 2013 för ESC, drar sig ur en kandidatanmälan och då finns det två starka huvudkandidater kvar: Stockholm och Göteborg.

Linköping en underdog
Men hallå räkna inte bort Linköpings kommun som nyligen har fått frågan, ett så kallat Request for information från SVT, om att vara en kandidat till arrangemanget.
Linköpings kommuns eventstrategi fram till 2030 talar om att bli landets tredje största stad för event och det finns redan en grundplåt för att genomföra internationella event genom att Arenabolagets styrelse har beslutat att använda eventbudgetmedel för att finansiera de åtaganden Linköping måste göra som värdstad i en gigantisk musiktävling.
Svaren till SVT i ett Request for information beskriver vad som behövs för att kunna genomföra värdskapet. Arenabolaget bedömer att arenorna och Linköping klarar av att arrangera ESC.
- Vi vet att vi har de tekniska förutsättningarna. Dessutom kan vi bidra med ett brett engagemang från Linköpingsborna, näringslivet och kommunen för att göra detta till en megastor fest, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om