Evigt ung jazzsångerska från Värmland

Åsa Tåhlin är ett välkänt namn i stans jazzkretsar. Nu har hon breddat sig och tar sig an blues med samma intensitet som vanligt. Hon vill måla mera och som present på högtidsdagen hoppas hon på en fest.

Åsa Tåhling gillar Monica Z. Foto: Julia Kimell

Åsa Tåhling gillar Monica Z. Foto: Julia Kimell

Foto:

Linköping2014-05-17 04:05


Ursprungligen kommer Åsa Tåhlin från Värmland. I skolan gick hon tillsammans med välkända jazzsångerskan Rigmor Gustafsson och Niklas "Hell" Hellberg välkänd Thåströmmusiker från både Peace, Love, Pitbulls, Sällskapet och punkikonens egna band.
- Jag har bjudit honom på min 50-års fest och jag hoppas han kommer, säger Åsa när vi sätter oss och pratar kring det här med att uppnå livets middagshöjd då vi båda fyller 50 år i år. Åsa först den 26 juni. Hon växte alltså upp i Värmland och visst kan man ana lite av värmländskan i rösten när hon pratar.
- Men du skulle höra mig när jag pratar med syrran och när jag är i mitt sommartorp Bjurerud som faktiskt ligger bara 200 meter från mitt barndomshem. Detta är dock borta sedan länge, säger Åsa och vi börjar prata om vad den unga Åsa ville bli och göra med sitt liv. Mycket handlade om att hålla på med musik och kanske få sin inkomst från sången. Men hur det skulle gå tillväga hade den unga Åsa inga svar på. Nu är hon väldigt nöjd över att ha ett jobb som IT-samordnare i de södra skolorna l Linköping.
- Jag utbildar i att hantera, bland annat, fronter men lär även ut annat. Jag har ett väldigt roligt jobb som ställer stora krav på att vara kreativ på ett annat sätt än när man håller på med musik. Men det påminner även mycket om varandra och mina båda sysslor handlar om att kommunicera med andra människor, berättar Åsa som lika gärna sjunger i kyrkan så väl som på någon jazzklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om