Exploatering av Fjälla retar upp

Landsbygden vid Järnlunden kan komma att omvandlas till bostadsområde med permanentboenden. Området kring Fjälla, Norra Fjälla, Norrfjälla, Hulta, Lilla Sandvik och Sjövik är en del av kommunens översiktsplan för småorterna och landsbygden.

Linköping2013-03-08 07:36

I området kring Fjälla finns över 200 sommarboenden varav drygt 30 är permanentboenden. Linköpings kommuns planer upprör inte enbart för att de vill bygga nya bostäder utan även för att många av de boende känner att de inte blivit informerade om översiktsplanen.

Informerade bara fåtal
Olle Björkman, som har en sommarstuga i området, ser uppenbara brister i de kommande planerna.
- För det första så informerade inte kommunen alla boenden i området om den medborgardialogträff som ägde rum i februari. De skickade ut en kallelse till vissa nyckelpersoner samt satte in en annons i en lokaltidning. Vi fick reda på det på grund av att vi känner en som bor i Fjälla permanent men annars hade vi nog inte vetat om någonting, eftersom vi inte ens bor i Linköping. Vi har till den 14 mars på oss att skicka in en skrivelse till kommunen om vad vi tycker om förslaget. De gav oss en knapp månad, säger Olle Björkman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om