Extremsporten växer i Linköping

Familjen Larsson går från klarhet till klarhet. Verksamheten i Hangaren Hot Sport Center nere i Ryd som man dragit gång rullar på som vanligt men nu vill man inte stå still utan föreslår ett nytt stor aktionsportsevenemang.

Roland Larsson, Hangaren, Rebecka Gabrielsson från Arenabolaget och Mikael Larsson från Hangaren kan med stolthet presentera.

Roland Larsson, Hangaren, Rebecka Gabrielsson från Arenabolaget och Mikael Larsson från Hangaren kan med stolthet presentera.

Foto:

Linköping2013-10-16 06:49


Det räcker inte tydligen med att barn och ungdomar vallfärdar till Hangaren och att stora arrangemang som till exempel det som var när Tony Hawk besökte Linköping 2011 sätter kommunen på kartan.
Nu väntar nya stora utmaningar och när man nu föreslår att Linköping den 15 -17:e augusti 2014 ska bli platsen för norra Europas största aktionsportfestival så spänner Roland och Mikael Larsson bågen högt igen.

Budget 1, 7 miljoner
Arenan är Tinnerbäcksbadet stora badsjö där publiken kan se världens bästa wakeboardåkare, Europas bästa skejtare, BMX, beach fotboll, inlines och flera andra spektakulära och fartfyllda sporter.
Allt detta till musikmixar av några av Sveriges bästa DJ:s och en folklig multisporttävling med start och målgång vid Tinnerbäcksbadet.Det handlar både om att se på och träffa utövarna av aktionsport, men också att prova på själv för den som vill. Med andra ord en 48 timmar lång folkfest mitt i Linköping, där det också bjuds på utställningar, mat och dryck. Helt enkelt en spännande och ösiga final på sportsommaren!
- Det här är en väldigt intressant satsning som bidrar till att Linköping ytterligare profileras som ett nationellt centrum för aktionsport. Det händer mycket i sommarstaden Linköping. På evenemangsområdet finns planer för att bygga en kabelbana, liknade en släplift som ska dra världens bästa wakeboardåkare som tävlar framför publik och tv-kameror. Aldrig tidigare har det flugits så högt, så långt och så svårt i stadsmiljö, med perfekta möjligheter att se konsterna på riktigt nära håll. Även skateboardtävlingarna är tänkta att kunna tevesändas,säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om