Facebookinlägg om polisinsats upprör

I svallvågorna av de senaste gängbråken i bland annat Ryd har nu en het debatt uppstått mellan Ungdomspolisen i Linköping och kommunstyrelsen ordförande Paul Lindvall.

Paul Lindvall är kritisk mot polisens insatser så här långt.

Paul Lindvall är kritisk mot polisens insatser så här långt.

Foto:

Linköping2014-03-10 07:50


Ungdomspolisen i länet jobbar sedan många år tillbaka aktivt med att söka upp unga människor som befinner sig i en miljö där man riskerar att hamna i kriminalitet och i gäng och man samarbetar också på olika nivåer med Linköpings kommun.

Faran med Facebook
Under lördagen publicerade en av Linköpings ledande politiker, Paul Lindvall, ett inlägg på Facebook med kritik riktad mot polisens arbete med anledning av oroligheterna i Ryd. Politikerns utspel har väckt frågor och reaktioner hos de som arbetar aktivt med ungdomar i Linköping.
- Paul Lindvall är dåligt påläst och hans inlägg förstör väldigt mycket. En högt uppsatt politiker bör känna sin egen stad och veta vilka insatser som görs. Jag och mina kollegor upplever att det saknas insikt i frågan. Jag kommer gärna till stadshuset och upplyser Lindvall om hur det ligger till, säger Kenth Almroth från ungdomspolisen.
- Det är nonchalant och okunnigt av kommunalrådet. Han trampar inte enbart på oss poliser utan också på de som vi samarbetar med, bland annat hans egna kommunala tjänstemän, säger Kenth Almroth syrligt och får medhåll avConny Dahl biträdande operativ chef vid östgötapolisen.

Conny Dahl i mitten stämmer in i kritiken av Lindvalls Facebooksinlägg.
Conny Dahl i mitten stämmer in i kritiken av Lindvalls Facebooksinlägg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om