Fälld för brandattack dödshotade

Vill få släktingar att flytta från området.

Linköping2016-01-04 15:28

På nyårsdagen grep polisen en man efter att denne dödshotat en familj i Ryd. Det var samma familj som han attackerade med en molotovcocktail i höstas. Nu har polisen startat en utredning om olaga hot.

Det var på nyårsdagen och strax efter klockan halv fem som polisen grep en man född 1973 efter att denne hotat att döda en familj som han dessutom är släkt med. Hotet gick ut på att om de inte flyttade från Ryd så skulle han på ett eller annat sätt döda dem. Han är redan dömt till ett och ett halvt års fängelsestraff efter att ha kastat en brandbomb mot deras balkongdörr i höstas. 42-årigen har dock inte börjat avtjäna det straffet ännu och nu har han alltså gett sig på familjen igen.

- Det är inte så att han utslungat hotet mot dem direkt utan han har hotat dem på omvägar om man så säger, berättar polisens utredningsbefäl Björn Goding och fortsätter med att detta faktum gör det lite extra besvärligt för polisen då man måste säkerställa att 42-årigen haft för avsikt att hota familjen men enligt vad ha säger så vill han att familjen flyttar från Ryd och om inte detta sker så ska han döda dem på ett eller annat sätt.

Efter förhör släpptes den gripne 42 men misstankarna mot honom kvarstår och polisens utredning fortskrider.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om